Nu er tiden kommet – Danmarks bedste naturformidler 2022 skal findes!

Flere af Jer har været så utroligt dejlige at indstille mig, og nu er jeg simpelthen endt i finalen! Jeg har læst hver og én af Jeres indstillinger, og de har både rørt mig til tårer og bragt smil frem på læben. Af hjertet tak for alle Jeres søde ord, og for at mene, at jeg fortjener at blive indstillet til så flot en titel!

Afstemningen er i gang!

I kan nu gå ind og se de 7 andre finalister – og det er altså et vildt felt jeg er oppe imod!

Frederik Leck Fischer – Fortællinger fra felten er en kæmpe nørd når det kommer til edderkopper, og det er sjældent man møder så nørdede typer som ham, som faktisk også er dygtige til at formidle – men det er han altså! Det er tydeligt at se at han har fået flere edderkoppe-skeptikere til at vende på en tallerken, og ligefrem begynde at holde af de små dyr. Det er fandme sejt gået!

Gustav Urth – Naturtryl skaber gejst og glæde i alles øjne, når han bringer naturformidling til et helt nyt niveau med sine tryllekunster! Han er også kæmpestor fuglenørd, og så er han altså feltets yngste finalist!

Linda Kjær Thomsen og Lars Thomas – Team 9K er de sejeste kratluskere jeg kender. 9K står for at de har set intet mindre end 9000 (!!!) arter i Danmark. Det er altså for vildt! Derudover formår de at formidle så enhver føler at de har lært noget nyt – både helt grønne kratluskere, som jeg selv engang har været, og de store nørder. Mangler du en finurlig historie om krible-krable dyr, så hop ind og tjek deres Facebook-side ud.

Rasmus Ejrnæs – Aarhus Universitet er en af de største forkæmpere for biodiversitet jeg overhovedet kan komme i tanke om. Han går forrest i kampen, og det er ikke uden konsekvenser. Men selvom han møder modstand, kæmper han bravt videre, og det tager jeg virkelig hatten af for!

Kasper Malmberg – Egense Friskoles Naturbørnehave er med sin helt abnorme viden inden for svampe min go-to kontakt, hvis jeg finder en mærkelig svamp. Derudover er han ikke bleg for at finde på de mest finurlige navne til krible-krable dyr – f.eks. Pisgul pletjohnny (Okkergul pletvinge) og Fætteren aka The dude (Amerikansk fyrretæge). Det kan ikke andet end bringe smil frem på læben!

Rikke Molin – Odense, Kerteminde og Nordfyns Kommune har jeg aldrig selv mødt, men jeg har kun hørt gode ting om hende, bl.a. at hun er en fantastisk formidler, man sent glemmer. Jeg glæder mig til, forhåbentligt snart, at møde hende live!

Mikkel Sortemos – Arternes Verden og Aalborg Zoo er indehaver af firmaet Arternes Verden, hvor han rejser land og rige rundt for at afholde shows og oplæg om dyr. Han er også en af finalisterne som jeg endnu ikke har mødt, men mon ikke det snart ændrer sig?

Og så er der jo mig – KratluskerKande. Hvis du sidder på min hjemmeside og læser med, ja, så ved du helt sikkert godt hvem jeg er. Jeg er hende med røven i vejret og hovedet i en busk eller en kokasse, jeg er hende der råber ”fuck”, ”lort” og ”sgu” alt for tit, og jeg er hende der ikke kan lade være med at tude, når hun ser årets første Aurora-sommerfugl.

Nu har du læst lidt om os finalister!

Hvis du har besluttet dig for hvem du vil stemme på, så hop ind på Naturmødets hjemmeside herunder, og stem på DIN favorit til Årets naturformidler 2022. Du har indtil tirsdag d. 10. maj kl. 12, og vinderen afsløres til Naturmødet i Hirtshals i slutningen af maj.

Jeg glæder mig til at finde ud af hvem der vinder, men mest af alt, så glæder jeg mig til Naturmødet. Der kommer til at være debatter, oplæg, workshops, quizzer, alt sammen omhandlende natur og biodiversitet, og vigtigst af alt, så kommer der til at være gode, savnede venner, og forhåbentligt en iskold fadøl eller to.

Ses vi til Naturmødet?